Recensioner - Du skulle inte lämna mig

Redaktör på ett förlag som jag tackade nej till utgvining hos:
Om del 1 av manuset:
Det här är ett välskrivet manus. Vi får genom en lyssnares perspektiv ta del av Filips berättelse, vad som lett fram till att han sitter där söndergråten framför oss. En djupt berörande och mänsklig berättelse som jag tror kan fungera som en tröst för många, men också som ett dokument över vilka djupa sår en separation lämnar hos de som genomgått en. Författaren är otroligt skicklig på att skildra det mänskliga varandet och redan efter några få sidor är jag investerad i de olika livsödena. För att tackla de tunga ämnena en så här känslig och skicklig hand.


Testläsare Lena;

Oj, oj, oj. Jag drogs in i boken. Så vackert. Allt! Ännu en gång, förundrad över hur du får mig att känna det komplexa att vara människa. Alla känslor samtidigt. Parallellt. Och tack för att du genom din bok ännu en gång får mig att känna; jag är inte ensam om allt detta röriga från tid till annan i mitt inre. Så tacksam att din bok blir som min bästa vän där vi delar precis allt. Gråtit. Mjuknat gentemot mig själv. Förstår att det inte går att förstå allt. Bara tillåta mig att känna. Innerligt tack! Ja, LIVET ... en gåta minsann ... och du skriver så vackert om dess olika nyanser ... hårt, brutalt, mjukt, innerligt, förlåtande, tillåtande ... med värme. Tack! Tack! Tack!

Andra röster, hittills: "En bladvändare". "Fint språk". "Stor igenkänning". "Läsvärd". "Omskakande". "Tankeväckande och berörande".

Kent: När min man, som faktiskt inte har läst alla mina böcker, meddelar mig att han sitter och läser och att han inte kan sluta, då blir jag berörd. Att han inte har läst alla, beror mest på att han får lyssna en hel del på mig, under mina skrivprocesser. Han tycker liksom att han redan har läst ;-). Men som sagt DU SKULLE INTE LÄMNA MIG, säger han är en bladvändare. "Du skriver fantastiskt. Du kan verkligen beskriva människans inre motstridigheter. Väl skriven, väl beskrivet, rörande, spännande och ger stor igenkänning (i vissa delar ;-). Förlag borde verkligen vilja signa dig!"
Ja, ja, man skulle kunna säga att han är partisk, jävig. Men vet du, nej, med tanke på att han läser massor av böcker, att han faktiskt inte har läst alla mina heller och därför säger sig "fascinerad" nu. Så jo, han får bli den första recensionen sedan utgivning. För nu är den utkommen!!

Citat från del 3 i boken.